Alliance for Energy Efficiency and Renewables

+(373) 022 – 20 00 90;

aeer@aeer.md

Mun.Chișinău, Republica Moldova

str. Serghei Lazo 40, of.701, et. 7, MD-2004

Alliance for Energy Efficiency and Renewables

SIEORE Cantemir - ÎNCHEIAT !

După finalizarea SIEORE orașul Cantemir s-a ales cu instituții de învățămînt care produc autonom energie electrică și energie termică pentru prepararea apei calde, o nouă disciplină școlară – Managementul Energetic și un Arbore al Energiei chiar în centrul localității.

Participanții la conferință au apreciat rezultatele proiectului și și-au exprimat interesul de a contribui în continuare la astfel de inițiative. Domnul Viceprimar Ion Untilă a mulțumit în numele locuitorilor și a echipei primăriei pentru efortul depus. Doamna Irina Plis și Petr Comarov au trecut în revistă realizările și livrabilele și au vorbit despre lecțiile învățate pe parcursul implementării. Au fost acordate Diplome de Merit D-lui. Alexandru Secrieru de la Free Sun care a realizat instalațiile de fotovoltaice, D-lui Dmitrii Rovner pentru instalațiile de colectoare solare,și D-nei Cristina Barbarova care a realizat proiectul unui scuar pentru Arborele Energiei.

Proiectul SIEORE – ”Soluții Inteligente de Energie pentru Orașul ECO” a fost finanțat cu susținerea Programul de Granturi Mici (SGP) din cadrul Fondului Global pentru Mediu al PNUD și implementat de Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER) în parteneriat cu primăria orașului Cantemir.
Mulțumim pe această cale colegilor din cadrul SGP/GEF/PNUD pentru deschiderea și susținerea oferită în implementarea proiectelor de acest gen care nu doar contribuie la eficiența energetică a Republicii Moldova și la sporirea nivelului de informare cu privire la subiectul dat dar și la eficiența energetică globală și la tranziția noastră spre o energie verde – durabilă.

-----------------------------

Lucrările realizate reprezintă o contribuție suplimentară valoroasă la ambițiosul proiect al UE: ”Reabilitarea Termică a Clădirilor Educaționale din Cantemir”, finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul programului CoM-DeP – „Convenția Primarilor – Proiecte Demonstrative” în care au participat 4 instituții educaționale din Cantemir (liceul ”Dimitrie Cantemir”, gimnaziul ”Mihai Eminescu” și grădinițele nr. 1 ți 2).
Read also