Альянс по энергоэффективности
и возобновляемым источникам энергии

+(373) 022 – 20 00 90;

aeer@aeer.md

Mun.Chișinău, Republica Moldova

str. Serghei Lazo 40, of.701, et. 7, MD-2004

Альянс по энергоэффективности
и возобновляемым источникам энергии

Vizite în cadrul proiectului ESCO

Pe data de 11 februarie, experții proiectului ESCO au vizitat trei instituții de învățământ din mun. Chișinău. Scopul vizitei a fost evaluarea situației de facto privind starea sistemului de iluminat interior care se pliaza pe conditiile și criteriile acestui proiect. Lista finala a instituțiilor de învățământ supuse evaluarilor a fost determinată după un seminar de informare, cu participarea a peste 20 de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din mun. Chișinău.

În timpul vizitelor efectuate la liceele „Milescu Spătaru”, „Gaudeamus” și Liceul din com. Gratiești, experții au acordat o atenție specială stării tehnice a corpurilor de iluminat, facturilor lunare pentru energie electrică, sistemelor de monitorizare a consumului de energie - contoare aparte pentru sistemele de iluminat, graficul de funcționare a instituției, standardele sanitare, condițiile pentru contractele ESCO.

Următoarea etapă a proiectului este auditul energetic al instalațiilor de iluminat interior, apoi - selectarea unui beneficiar final de proiect. Proiectul “Modernizarea iluminatului interior în clădirile publice prin Contracte de performanță energetică” (ESCO) este realizat de LED Market SRL, în parteneriat cu Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER) și Galicus SRL cu sprijinul financiar al PNUD în cadrul programului #GreenCityLab: „Fast Track Challenge”.
Читайте также