Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile

+(373) 022 – 20 00 90;

aeer@aeer.md

Mun.Chișinău, Republica Moldova

str. Serghei Lazo 40, of.701, et. 7, MD-2004

Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile

UE îndeamnă semnatarii Convenției Primarilor-Est să participe la Programul Cities Energy SavingSprint, pentru a arăta dorința de implicare în rezolvarea crizei energetice și a fi parte a evenimentelor cu context european.

UE îndeamnă semnatarii Convenției Primarilor-Est să participe la Programul Cities Energy SavingSprint, pentru a arăta dorința de implicare în rezolvarea crizei energetice și a fi parte a evenimentelor cu context european.

Pe timp de criză, orașele reprezintă fața municipalității. Încă odată, acestea sunt îndemnate să economisească de urgență energia și să participe în cadrul programului SAVE. Orașele sunt responsabile pentru gestionarea unui lanț mare de clădiri publice (școli, spitale, terenuri sportive, birouri municipale, etc.), locuințe sociale, infrastructură rigidă și flote de transport, având relații directe cu cetățenii și businessurile locale. Autoritățile fac deja un efort în această direcție, asumându-și partea lor de responsabilitate și încurajând toți locuitorii să facă același lucru.
 
Mai mult, aceste măsuri, în solidaritate cu cei mai vulnerabili dintre noi, cu cele mai dependente orașe europene de gazele naturale importate și cu ucrainenii, sunt benefice pentru climă și necesare pentru multe orașe ale căror facturi la energie cresc considerabil bugetele anuale.
 
În calitate de autoritate publică locală sau organ public central, vă îndemnăm să participați la  Cities Energy Saving Sprint pentru a vă arăta dorința de implicare în cadrul acestei probleme și pentru a lua parte în cadrul evenimentelor cu context European..

  
Sprint de Economisire a Energiei pentru Orașe este o inițiativă comună a Comisiei Europene. Convenția Primarilor- Europa și Comitetul European al Regiunilor, încurajează orașele să ia măsuri pentru reducerea imediată a consumul de energie. Acest „Sprint” având o durată de 4 luni.
 
Lansat la data de 19 mai 2022, Economiile de Energie Rapide pentru Orașe va avea loc până în cadrul săptămânii Europene Sustainable Energy Week, în perioada 26 - 30 septembrie 2022, când vor fi publicate rezultatele acestei campanii. 
 
Între timp, orașele pot profita de oportunitatea Ziua Energiei pentru a lua măsuri de urgență ce țin de economisirea energiei, precum și pentru a purta discuții cu cetățenii, personalul și părțile locale interesate. În această perioadă, Convenția Primarilor – Europa și Comitetul European al Regiunilor vor oferi oportunități dedicate pentru a facilita dezbaterile și schimbul de experiență.

Consultați și implicați-vă: https://bit.ly/3AaxwfD 


Citește și