Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile

+(373) 022 – 20 00 90;

aeer@aeer.md

Mun.Chișinău, Republica Moldova

str. Serghei Lazo 40, of.701, et. 7, MD-2004

Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile

Proiectul PNUD: Transformarea deșeurilor de vin în profit

Acest proiect își propune să evalueze posibilitățile producătorilor de vinuri locali în ceea ce privește valorificarea deșeurilor de procesare. Pe baza colectării preliminare a datelor și a interviurilor cu părțile interesate, tehnologia brichetării a fost evaluată ca fiind cea mai potrivită tehnologie pentru producătorii la scară mică și medie.

Proiectul începe cu studiul fluxurilor de gestionare a deșeurilor în rândul producătorilor de vinuri din Moldova. Pe baza studiului, tehnologia presei de brichetat și a tocătorului de lemn va fi implementată împreună cu o fabrică de biogaz la scară mică. În continuare, tehnologia implementată va fi testată la una din fabricii din vin. Ca o continuare, vor fi organizate vizite de studiu de la școlile locale și producătorii locali de vin pentru a observa tehnologia. La sfârșitul proiectului, vor fi elaborate recomandări pentru extinderea și replicarea în interiorul țării.

Durata proiectului: 2020-2021
Proiectul este implementat de: Universitatea Cehă, Facultatea de Agriștiințe Tropicale în parteneriat cu AEER și Galicus SRL.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: Irina Plis aeer.moldova@gmail.com
Citește și