Acest proiect își propune să evalueze posibilitățile producătorilor de vinuri locali în ceea ce privește valorificarea deșeurilor de procesare. Pe baza colectării preliminare a datelor și a interviurilor cu părțile interesate, tehnologia brichetării a fost evaluată ca fiind cea mai potrivită tehnologie pentru producătorii la scară mică și medie.
Proiectul începe cu studiul fluxurilor de gestionare a deșeurilor în rândul producătorilor de vinuri din Moldova. Pe baza studiului, tehnologia presei de brichetat și a tocătorului de lemn va fi implementată împreună cu o fabrică de biogaz la scară mică. În continuare, tehnologia implementată va fi testată la una din fabricii din vin. Ca o continuare, vor fi organizate vizite de studiu de la școlile locale și producătorii locali de vin pentru a observa tehnologia. La sfârșitul proiectului, vor fi elaborate recomandări pentru extinderea și replicarea în interiorul țării.
Durata proiectului: 2020-2021
Proiectul este implementat de: Universitatea Cehă, Facultatea de Agriștiințe Tropicale în parteneriat cu AEER și Galicus SRL.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: Irina Plis
aeer.moldova@gmail.com